



## **Islamic Finance Consultative Group Meeting**

Date 8 – 9 May 2024

Location Hybrid – Manama, Kingdom of Bahrain and Virtual

Agenda timings are based on local time in Bahrain (GMT/UTC +3 hours), which is 2 hours ahead of UK BST time

## Day 1 - Wednesday 8 May

Time (Bahrain)	Agenda ref	Agenda item
09:10-09:15		Welcome and administration (5 mins)
		Updates from AAOIFI
09:15-09:45	1	Transfer of assets between internal stakeholders (30 mins)
09:45-10:15	2	Promotional gifts and prizes (30 mins)
10:15-11:00	3	Subsequent measurement of profit sharing investment accounts (45 mins)
11:00-11:30		[Break] (30 mins)
		Updates from MASB
11:30-12:00	4	Updated review of Islamic financial institutions financial statements (30 mins)
		Updates from IASB
12:00-12:45	5	Recent developments related to Financial Instruments (45 mins)
12:45-14:00		[Lunch] (75 mins)
		Updates from IASB
14:00-15:30	6	Exposure Draft Business Combinations—Disclosures, Goodwill and Impairment (90 mins)
15:30-15:45		[Break] (15 mins)
		Updates from ISSB
15:45-16:30	7	ISSB Update and developments (45 mins)
16:30-16:35		Closing remarks on day 1 (5 mins)



## Day 2 - Thursday 9 May

Time (Bahrain)	Agenda ref	Agenda item
9:00-09:05		Opening remarks on day 2 (5 mins)
		Updates from IASB
09:05-10:05	8	IFRS 18 Presentation and Disclosure in Financial Statements (60 mins)
10:05-10:20		[Break] (15 mins)
10:20-10:40	9	Exposure Draft Addendum to the Exposure Draft Third edition of the IFRS for SMEs Accounting Standard (20 mins)
10:40-11:10	10	IASB Update on other topics (30 mins)
11:10-11:25	11	IFRS Interpretations Committee Update (15 mins)
11:25-11:30		Closing remarks on day 2 (5 mins)